Nakdi Para Desteği! Üniversite Öğrencilerine

 Para desteğiyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Yanık duyurdu. Nakdi destek sağlanıyor. Üniversite öğrencileri yararlanıyor. Rakamlar belli oldu. Bakan Yanık yapmış olduğu açıklamada, “Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerimize 1 500 000 TL tutarında destek verdik.” dedi.



Para desteğiyle ilgili son dakika açıklaması!  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Yükseköğrenim Yardımı kapsamında bu sene içerisinde üniversite öğrencilerine 1 500 000 TL tutarında destek verdiklerini açıkladı.

Yükseköğrenim öğrencilerinin eğitim süreçlerine Bakanlık olarak katkıda bulunduklarını belirten Yanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından ayni ve nakdi olmak üzere yardım yapıldığının bilgisini verdi. 

 

Bu yıl 2.486 öğrenciye destek verildi

 

Bu kapsamda yardımın sene boyunca ihtiyaca göre yapıldığının önemini vurgulayan Bakan Yanık, bu sene içerisinde 2.486 öğrenciye destek verdiklerini söyledi.

 

 Yükseköğrenim öğrencilerine verilen yardımın geçmiş senelerde diğer sosyal yardımların altında sürdürüldüğüne dikkati çeken Bakan Yanık, “Artık üniversite öğrencilerimize yapmış olduğumuz bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için farklı bir başlık olarak devam ettiriyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı amaçlıyoruz ” dedi.

 

Toplumun tüm kesimlerine sosyal yardımların ve sosyal hizmetlerin ulaştırılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bakan Yanık, “Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplamda 1 500 000 TL tutarında destek verdik. Türkiye’nin geleceğini inşa edecek olan üniversite öğrencilerimize yani gözbebeklerimize maddi/manevi her çeşit desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Bakan Yanık, Yükseköğrenim Yardımından yararlanmak isteyen üniversite öğrencilerinin, ailelerinin bulunduğu ildeki ve öğrenim sebebiyle ikamet ettiği yerdeki SYDV’lere müracaat yapabileceğinin bilgisini verdi.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski